Hamas'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, Heniyye, Cezayir'in Fransız sömürgesine karşı 1 Kasım 1954'te başlattığı Kurtuluş Devrimi'nin 67. yıl dönümü dolayısıyla Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun'a mesaj gönderdi.

Heniyye mesajında, "Cezayir'in Filistin halkının direnişini ve adil davasını daima destekleyen ve İsrail'le normalleşmeyi reddeden tarihi ve onurlu tutumunu takdir ediyor, bundan kıvanç duyuyoruz." ifadesine yer verdi.

Filistin halkının, Cezayir'in, Fransız sömürgesine karşı başlattığı bağımsızlık mücadelesinden onur duyduğunu kaydeden Heniyye, şunları kaydetti:

"Cezayir halkı, ülkelerini sömürgeden kurtarmak ve bağımsızlığa kavuşmak için kanlarını ve canlarını feda eden kahraman şehitleri anarak bu büyük yıl dönümünü kutlamaktadır. Filistin halkı da topraklarının özgürleştirilmesi, başkenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulması ve mültecilerin geri dönüşü gibi haklı mücadelesinde bu devrimden ilham almaktadır."

İsrail geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Sudan ve Fas yönetimleriyle ilişkileri normalleştirmeye yönelik anlaşmalar imzalamıştı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun ise "Bir tür normalleşme furyası görüyorum. Biz buna katılmayacağız ve kutlamayacağız. Filistin meselesi bizim için ve tüm Cezayirliler için kutsal bir dava olarak kalacak." demişti.