Hindistan hükümeti Müslümanlara yönelik baskı ve zulümleri artırıyor. Hindu çeteler de Müslümanlara göz açtırmıyor. Hindu çeteler Müslümanların evlerini ve dükkanlarını yağmalıyor, camileri hedef alıyor, okula giden başörtülü kızları taciz ediyor. 28 Şubat’ta Müslümanlara yapılan muamelenin bir benzeri şimdi Hindistan’da yobazlar eliyle gerçekleşiyor.

200 milyon kadar Müslümanın yaşadığı Hindistan’da Başbakan Narendra Modi'nin Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP) tarafından yönetilen Karnataka hükümeti, öğrencilerin okulların belirlediği kıyafet kurallarına uymaları gerektiğini söyledi.

Yerel basında geçen hafta, Karnataka'daki birkaç okulun, eğitim bakanlığının bir emrini gerekçe göstererek başörtüsü takan Müslüman kızların okullara girişine izin vermediği ve bunun da velilerin ve öğrencilerin protestolarına yol açtığı bildirildi.

Hindu öğrenciler de yasağı desteklemek için son günlerde okullara akın ederek karşı protestolar düzenliyor. Bu durum, Karnataka eyalet hükümetini gerilimi azaltmak için okulları ve kolejleri üç gün süreyle kapatmak zorunda bıraktı.

Hindistan’da yaşanan zulümlerden bazıları

-Ülkenin genelinde başörtülü öğrencilerin okullara alınması engelleniyor. Hindu çeteler sloganlar atarak okula gitmek isteyen bir kadının üzerine yürüyor. Hindular tarafından etrafı sarılan ve okula girmesi engellenen genç bir kadın yiğitçe okula giriyor.

-Hindistan'da para çekmek için bankaya gelen Müslüman kıza, banka çalışanları başörtüsü sebebiyle para vermek istemiyor. Ancak başörtüsünü çıkarırsa para verebileceklerini söylüyor ve çıkartmasını istiyor.

-Hindistan'ın Karnataka eyaletine bağlı Kundapur bölgesinde yer alan Udupi şehrinde devlet üniversiteleri başörtülü kız öğrencileri okula almıyor.

-​Hindistan'ın Karnataka eyaletinde okullara başörtüsüyle alınmadıkları için protesto yapan Müslüman kız öğrenciler, Hindu faşistlerin saldırılarına maruz kalıyor.

-Polis, başörtülü kız öğrencilere destek veren gençleri gözaltına alıyor.

-Sarala Devi Koleji Bellari öğrencileri, başörtülü derslere girmelerine izin verilmediğini söylüyor. Başörtüsü olmadan derslere girmek istemeyen Müslüman öğrencilerin bir bölümü üniversiteyi terk etti.

-Hindistan, 38 Müslümanı “terör” suçlamasıyla idama mahkum etti.

-Hindistan: Delhi'de Malik adındaki 18 yaşındaki Müslüman genç, gözaltına alındığı nezarethanede ölü olarak bulundu.