Geçtiğimiz aylarda Ayasofya Camii'nin tarihi İmparatorluk Kapısı'na zarar verilmişti. Şimdi de duvarlarından parçalar götürülüyor.

Hristiyan turistlerin Ayasofya Camii’nin parçalarını kutsal sayarak götürmesine karşın Ayasofya’nın cami olmasına kuduran gavurdan daha gavur Batıcı kesim, bu saygısızlığın Müslümanlar eliyle yapıldığı iftirasını atarak güya Müslümanların Ayasofya’yı hak etmediği imasında bulunuyor. Oysa Mimar Seda Özen Bilgili gibi meseleye vakıf kişiler bu işin turistler eliyle yapıldığını açıklıyor.

Bilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sanırım sıvayı kutsal sayarak parça alıp götürenler yabancı (Ortodoks?) misafirler, araştırılırsa da çıkacaktır. Geçmişte turistler mozaiklerden hatıra! alırlardı.” diyerek bu hadsizliği turistlerin yaptığını söylüyor.

Müslümanlar zarar veriyormuş intibaı oluşturuluyor

Ayasofya’nın aslî hüviyetine çevrilmesinden rahatsızlık duyan çevreler eliyle camiye zarar verilmeye çalışılıyor. Ayasofya’nın müze olmasını hayal edenler eliyle sanki camiye Müslümanlar zarar veriyormuş intibaı oluşturuluyor.

Bugüne kadar bir Müslümanın camiden bir şey çaldığı görülmemiştir. Ne taşına ne kapısına ne halısına zarar veren herhangi bir Müslümana rastlanmamıştır. Fakat caminin içine ayakkabılarıyla girip bira içen, kapısına tekme atan nice İslam düşmanı Kemalist’e rastlamak her an mümkün. 

Kemalistlerin ağzı sulanmasın. Asli hüviyetine bürünen Ayasofya, kıyamete kadar cami olarak kalacaktır. Ayasofya’nın turistlik bir mekanmışçasına gezildiği günler de bir an evvel geçecektir.