İngiltere Parlamentosu salı günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan hükümetinin bazı Kürt milletvekilleri, aktivist, sivil veya siyasi örgütlere baskı uyguladığını belirten, birçok yanlış bilgiler içeren bir rapor yayınladı. Raporun lideri İşçi Partisi Milletvekili Russell, "Erdoğan bu adaletsizliğin sebebini açıklamak zorunda" ifadelerini kullandı.

Kürtlerin haklarını savunan kişilere veya kurumlara uygulanan ölçüsüz baskı konusunda endişelerini dile getiren İngiliz parlamentosu, Erdoğan yönetimince gerçekleştirilen kendince hukuksuzlukları tartışmaya açtı.

“Türkiye’de Kürt Siyasi Temsili ve Eşitlik” başlıklı rapor Haziran 2021’de yayınlanmıştı. Rapor, bir grup İşçi Partili, Muhafazakar ve Ayrılıkçı İskoç Ulusal Partisi (SNP) milletvekilleri tarafından yazıldı.

"Tüm muhalifler Erdoğan’ın hedefinde"

Rapordaki bulgular hakkında tartışmak fikri, raporun lideri olan, Kemptown & Peacehaven (Kemptown barış cenneti) İşçi Partisi Milletvekili Lloyd Russell tarafından gündeme geldi.

Rapora göre hedefte sadece Kürt yanlısı gruplar yok. Hükümet politikasını eleştiren ve yazılar yazan gazeteciler ve diğer muhalif vatandaşlar da Erdoğan’ın hedef alanında yer alıyor.

Raporun lideri Russel, The New Arab haber ajansına verdiği demeçte, “İngiliz hükümeti, Türk hükümetini baskıların son bulması konusunda dürtmeli. Ve Erdoğan yönetimi, Kürt halkını ve kürtleri savunan kişi veya örgütleri sadece sebepsiz yere bastırmadığınızı kanıtlamalı” dedi.