Irak Petrol Bakanlığı, başkent Bağdat’ın 57 k kuzeydoğusundaki Diyala valiliğinde yer alan ve 300 milyon fit küp kapasiteli Mansuriye Doğalgaz Sahası Geliştirme Projesini için Çinli enerji devi Sinopec ile sözleşme imzaladı.

DPA’nın haberine göre, Diyala valiliğinde bulunan ve 150 kilometrekarelik bir alan üzerinde bulunan gaz sahası, 4.5 trilyon fit küpü aşkın rezerv bulunduruyor.

Sözleşmeye göre, Sinopec yüzde 49,  Central Oil Company ise yüzde 51 hisseye sahip olacak. Mansuriye sahasından üretilen gazlar, Irak'ın Diyala Valiliği ve Bağdat'ın doğusundaki bölgelerde elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için kullanılıyor.

Irak Petrol Bakanı İhsan Abdulcebbar imza töreninde yaptığı açıklamada, sözleşmenin Irak’taki elektrik santrallerinin donatılması sorununu çözmek için önemli olduğunu söyleyerek, Bakanlığı sözleşmeyi tamamlamak için esnek davrandığını bildirdi. Abdulcebbar, sözleşmenin, bir sonraki aşamada Çinli Sinopec şirketi tarafından uygulanmasına geçmeden önce onay için Irak hükümetine havale edileceğini kaydetti.