İran'da etkili olan aşırı yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı en az 53'e yükseldi.

Yetkililer, kayıp olarak bildirilen kişilerin bulunması için kurtarma faaliyetlerinin de devam ettiğini duyurdu. 

İran Kızılay Derneği Acil Durumlar Direktörü Mehdi Velipur, devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, İran'ın 31 vilayetinin 18'inde 400 kasaba ve köyü etkileyen ve iki gün süren sel felaketinin ardından 16 kişinin hala kayıp olduğunu söyledi. 

Yetkili, yağışların otoyollarının büyük kısmının kapanmasına neden olduğunu da kaydetti. 

Tahran Valisi Muhsin Mansuri de, selden en çok etkilenen bölgenin başkent Tahran'ın kuzeydoğusundaki Alborz Dağları'nın eteklerinde yer alan Firuz Koh (Firuz Dağı) bölgesi olduğunu, burada en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Daha sonra yerel haber ajansları, aynı bölgede altı kişinin de kayıp olduğunu aktardı. 

Vali Mansuri, selin Tahran'ın kuzey bölgelerini etkilemeye devam ettiği bir ortamda peş peşe yapılan uyarılara rağmen dağcıların hala Firuz Koh'a doğru gitmesine tepki gösterdi. 

Devlet medyası perşembe günü Tahran'ın kuzeybatısındaki İmamzade Davud köyünde sel nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında en az sekiz kişinin öldüğünü ve köydeki bir türbenin de zarar gördüğünü duyurdu.

Yerel medya, 14 kişinin de halen kayıp olduğunu bildirdi.

Reuters'ın haberine göre geçen cumartesi günü, güneydeki Fars eyaletinde meydana gelen sel felaketinde 22 kişi hayatını kaybetmişti.