Türkiye karşıtı blok genişliyor. Suriye ve Irak'ta Türkiye'nin karşısında olan İran'ın Cumhurbaşkanı Reisi ile yine Doğu Akdeniz başta olmak üzere bir çok meselede Türkiye'nin karşısında yer alan Fransa'nın Cumhurbaşkanı Macron ile telefon görüşmesi yaptı. Türkiye'deki İrancılar her fırsatta İran savunusu yaparken, tarih boyunca Müslümanlara karşı Haçlılar ile ittifak yapmaktan asla imtina etmeyen Şiiler, Türkiye'ye karşı yine Batılılardan tarafa düştü. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ikili iş birliğinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri, gıda ve enerji güvenliği de dahil olmak üzere küresel sorunları ele aldı.

İran hükümet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İran Cumhurbaşkanı Reisi, Fransız mevkidaşı Macron ile telefonda görüştü.

Açıklamada iki ülke cumhurbaşkanlarının, yaklaşık 120 dakika süren görüşmede, ikili iş birliğinin yanı sıra bölgesel ve uluslararası gelişmeleri, gıda ve enerji güvenliği de dahil olmak üzere küresel sorunları ele aldığı bildirildi.

İran hükümet sitesi görüşmede, Reisi'nin batının bölgeye müdahil olan tavrını eleştirerek Macron'a ayar verdiğini iddia etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ise nükleer müzakerelerin bir sonuca bağlanması çabasında, ülkesinin rolünün devam ettiğini vurguladığı söylendi.

Her ne kadar açıklamada belirtilmese de, bölgesel konulardan kastın Türkiye'yi durdurmak olduğu aşikâr...