Muhsin Fahrizade, uydu üzerinden çalıştırılan yapay zekâ ve çoklu kameralı gözlerle donatılmış bir "katil robot" tarafından öldürüldü.

Haberde, İsrail'in robotik alete bağlı Belçika yapımı makineli tüfek kullandığına işaret edildi.

Raporda, İsrail'in silah ve robotun (bileşenleri ve aksesuarlarıyla birlikte) bir ton ağırlığında olması sorununu, ekipmanları parçalayıp, ülke içinde yeniden bir araya getirecek şekilde tek tek İran'a sokmakla çözdüğü ifade edildi.

Robot, çeşitli yönlere bakan kameralara sahip şekilde ve robotu yönetenlerin kanıtları yok etmesine izin veren patlayıcılar içeren bir pikaba sığacak şekilde tasarlandı.

İsrail robotun ayrı ayrı İran’a sokulan parçalarını bir pikapın kasasında birleştirdikten sonra operasyonu gerçekleştirdi. Operasyon bir dakikadan az sürdü ve sadece on beş mermi atıldı.

Haberde, suikastın planlanması, eski Başkan Donald Trump'ın ABD'yi İran nükleer anlaşmasından çekmesinin ardından, İsrail'in İran'ın nükleer programını sabote etmek için yapıldığı ifade edildi.

ABD'li yetkililerin suikastı desteklediği ve Trump'ın yaklaşan seçimi kaybetmesi sebebiyle İsrail'in harekete geçtiği haberde ifade edildi.