Batı Şeria merkezli El Aksa Şehitleri Tugayı, yayınladığı açıklamayla dün akşam Batı Şeria'da İsraillilere yönelik saldırının sorumluluğunu üstlendi.

Sosyal medya üzerinden yayınlanan açıklamada, grup dün akşam Batı Şeria'daki Ariel Yahudi yerleşiminde düzenlenen saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini belirtti.

Dün (29 Nisan Cuma) gece geç saatlerde, Batı Şeria'da Selfit vilayetinde Filistinlilerin arazileri üzerine kurulu Ariel Yahudi yerleşim merkezi yakınlarında gerçekleştirilen silahlı saldırıda İsrail'in güvenlik güçlerine mensup bir kişi öldürülmüştü.

Grubun sözcüsü Ebu Muhammed, bir süre önce yaptığı açıklamada, İsrail'in "Dalgayı Kırma Operasyonu"na karşılık olarak "Kasırga Merkezi" isimli bir operasyon başlattıklarını belirtmişti.

İsrail, bölgede artan saldırıların önüne geçmek için söz konusu operasyonu başlattığını açıklamıştı.

El Fetih içerisindeki kişilerce kurulduğu bilinen El Aksa Şehitleri Tugayı, kendisini El Fetih'e bağlı olarak gösteriyor.

Grup, El Fetih eksenindeki çok sayıda silahlı gruptan biri olarak görülmekle beraber, Batı Şeria'nın en etkin silahlı yapıları arasında yer alıyor.

Mepa News