Aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri alçak Rasmus Paludan, geçen hafta Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirdiği skandal eylemin ardından Müslümanların sessizliğini fırsat bilerek aynı provokasyonu Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da yaptı.

Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği karşısında ve camiye yakın bir bölgede polis koruması altında Kur’an yakan alçağa Türkiye'den kınamak dışında hiçbir tepki gelmedi.

Yine “güçlü” şekilde kınadılar!

Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Danny Annan, Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak açıkça nefret suçu içeren provokatif eyleme izin verilmesinin en güçlü şekilde kınandığı belirtildi. Kur'an-ı Kerim'e yapılan çirkin saldırı dünya genelinde Müslümanlar protesto gösterileri düzenledi. Pakistan, Irak, Lübnan ve Afganistan'da düzenlenen protestolarda insanlar ellerine aldıkları Kur'an-ı Kerim'lerle sokaklarda yürüdü. Beyrut'ta 200 öfkeli protestocu İsveç ve Hollanda bayraklarını yaktı.

İsveç Demokratları Partisi vekili Richard Iomshof industri'ye verdiği röportajda Kur'an-ı Kerim yakmanın ifade özgürlüğünü kullanmanın yanlış bir yolu olmasına rağmen, Türkiye'nin tepkisinin abartılı olduğunu belirtti ve "Üzülürlerse 100 tane daha yakın" dedi.