İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, temaslarda bulunmak için gittiği Azerbaycan'da, Savunma Bakanı Zakir Hasanov'la görüştü. Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, konuk Bakan Crosetto'yu, Hasanov askeri törenle karşıladı.

Hasanov, İtalyan mevkidaşını Azerbaycan'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek 2. Karabağ Savaşı sonrasında bölgedeki durumla ilgili Crosetto'yu bilgilendirdi.Azerbaycan ile İtalya arasında hem askeri eğitim alanında hem de NATO çerçevesinde işbirliğinin hızla devam ettiğini vurgulayan Hasanov, Crosetto'nun ziyaretinin, Azerbaycan ile İtalya'nın askeri işbirliği alanında yeni bir gelişme aşamasının başlangıcı olduğunu kaydetti.Crosetto da İtalya ile Azerbaycan arasındaki askeri işbirliğinin genişletilmesinin önemine işaret etti.

Görüşmede, iki ülke arasındaki askeri, askeri-teknik ve askeri eğitim alanında işbirliğinin daha da geliştirilmesine ilişkin konular müzakere edildi.Görüşmenin sonunda Hasanov ve Crosetto, eğitim ve öğretim alanında işbirliğine yönelik niyet protokolüne imza attı.