Rusya’nın kağıt üstünde Donetsk ve Lugansk’ın bağımsızlığını tanıma gerçekte ise de facto olarak Ukrayna’ya ait toprakları işgal etme adımı tüm dünyada konuşuluyor.

CIA, MI6 ve diğer istihbarat servislerinin yaptığı çalışmalarla aylardır Rusya’nın Ukrayna’yı işgal edeceğini söyleyen Batı ise kınama yarışına girerek çaresizleri oynuyor.

Rusya’nın bu hamleyi yapacağı öyle istihbari çalışmalar yapılmaksızın bilinen bir şeydi aslında. Zira Rusya’nın milliyetçi politikacılarından Vladimir Jirinovski’nin 27 Aralık 2021’de yaptığı konuşma aslında bu konuda hiçbir istihbarî çalışmaya gerek olmadığının, Rusya’nın her şeyi göstere göstere yaptığının isbatı niteliğinde. Jirinovski bundan 2 ay önce yaptığı konuşmada, 2022’nin barışçıl geçmesini isterdim ama doğruyu söylemek gerekirse olmayacak.

Herkes Rusya’nın yeniden ne kadar büyük olduğunu görecek. 22 Şubat 2022 gece saat 04:00’da yeni politikamızın ağırlığını hissedeceksiniz.” diyerek Rusya’nın Donetsk ve Lugansk işgallerini iki ay önceden haber veriyor.