İran Devrim Muhafızları sözcüsü, Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Ocak 2020’de Bağdat’ta ABD’ye ait silahlı insansız hava araçları (SİHA) ile öldürülmesiyle ilgili olarak 124 kişi hakkında iddianame düzenlendiğini bildirdi.

Yargı ve Devrim Muhafızları’ndan yetkililer, ölümünün ikinci yıldönümünü yaklaşırken, Süleymani davasında özel mahkeme kurulması konusunu görüştü.

İran resmi medyası, yetkililerin ABD eski Başkanı Donald Trump dahil, Pentagon’daki komutanlar ve yetkililerle bölgedeki ABD askerlerinin de aralarında olduğu 48 kişinin suikasttaki rolünün tespit edildiğini açıklamasının ardından 124 şüphelinin kimliğinin belirlendiğini bildirdi.

Mehr ve ISNA haber ajanslarının haberlerinde, yargının Süleymani davasıyla ilgili birçok dosya üzerinde çalıştığı belirtildi.

Yargı Erki bünyesindeki Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Rıza Saidi, İran’ın Süleymani davasının takibi için 5 ülkeye adli temsil sağladığını bildirdi.

Irak hükümetiyle ortak soruşturmalara atıfta bulunan Saidi, geçen hafta ‘kabul edilebilir’ bir toplantı yapıldığına dikkat çekti.