Doğu Türkistan'da, Kemalizmin Müslümanlara yaptığı soykırımın aynısı gerçekleşiyor. Korla'da yaşayan bir aileden 6 kadın 2 erkek, suçsuz yere keyfi olarak tutuklandı. Tutuklananlar arasında 78 yaşında yaşlı bir kadının olduğu bildirildi.

Türkistan Press'te yer alan habere göre; 'milli duyguyu tetiklemek', 'kamu düzenini bozmak', 'halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçlamalarıyla Melikezat Mehmet 20 yıl, Zahire Mehmet ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Aileden Patigül Mehmet ve gelini Bostan İbrahim ise, 'başörtüsü takmak' ve 'evinde dini faaliyette bulunduğunu itiraf etmemek' suçlamalarıyla hapse mahkûm edildi. Patigül Mehmet'in 7 yıl, Bostan İbrahim'in ise 19 yıl hapis cezası aldığı belirtildi.

78 yaşındaki kadına 17 yıl hapis cezası

Aile büyüğü 7 çocuk annesi 78 yaşındaki Helçem Pazıl'a ise 'vaaz dinleme' ve 'dini faaliyetlere meydan hazırlama' suçlamasıyla 17 yıl hapis cezası verildiği bildirildi.

Çin'in bilgi ablukası nedeniyle hiçbir haber alınamıyor

İstanbul'da yaşayan ve ailesinin suçsuz yere tutuklandığını söyleyen Kifaya Yakup, eşi, kayınbiraderi ve yengesinin 'terörle mücadele' ve 'teröristlere yardım ve yataklık etme' suçlamasıyla ömür boyu hapse mahkum edildiğini belirtti. Yakup, Çin’in bilgi ablukası nedeniyle yakınlarının nerede tutulduğu ile ilgili hiçbir haber alamadığını söyledi.

İslam hâkim olana kadar…

Anlaşılıyor ki, İslam hakim olana ahbes de Kel Aliler de bitmeyecek. Endülüs’te Hristiyanlar tarafından zulüm gören Moriskoların, Türkiye’de Kemalistler tarafından zulüm gören Müslümanların, Doğu Türkistan’da Çinliler tarafından zulüm gören Müslümanların hesabı sorulmadan Müslümana huzur yok.