Küba’da halk protestosu son günlerin gündem maddelerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Küba hükümetinin eylemlere karşı aldığı karar ise dikkat çekti. Küba yönetimi, Facebook ve WhatsApp dahil olmak üzere birçok sosyal medya ve mesajlaşma uygulamalarına kısıtlama getirdi. Kısıtlamayı duyuran ise NetBlocks oldu.

Ekonomik sorunlar nedeniyle Küba‘da halkın tepkisi ve eylemleri dünya çapında tüm basın organlarında yankı buluyor. Ülkede temel mallara ulaşamama, elektrik kesintileri gibi sorunların doğduğu bir ekonomik kriz yaşanıyor. Bu nedenle halk, yönetimi protesto ediyor.

Protestolara karşı Küba hükümeti Facebook ve WhatsApp dahil olmak üzere birçok sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları için kısıtlama kararı aldı. Hükümet, sosyal medyada ABD‘nin finanse ettiği ve gerçekleri manipüle eden kişilerin olduğunu belirtti. Ayrıca Küba yönetimine göre protestoların arkasındaki önemli etkenlerden arasında sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları var.

Diğer yandan Küba yönetiminin aldığı karar için Facebook da Reuters‘a açıklama yaptı. Facebook, kısıtlamaya karşı çıktığını ve bu karardan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini söyledi.