Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, müzakere kararının alınmasının ardından açıklamalarda bulundu. "Rus ordusu peş peşe mağlubiyet yaşadıktan sonra bize ön şartsız görüşme yapabileceklerini bildirdiler. Bu şimdiden Ukrayna için bir zaferdir." diyen Kuleba, "Biz Rusya'nın ne diyeceğini dinlemek için görüşeceğiz. İşgalin sona erdirilerek Rus askerlerinin ülkemizden nasıl çıkarılacağını konuşacağız." ifadelerini kullandı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, "Rusya'nın caydırıcı silahları alarma geçiriyor olması bizi durduramaz. Bizi nükleer bombalarla vursanız bile yenemezsiniz." ifadelerini kullanırken Rusya’nın kayıpları arttıkça Putin’in ultimatom vermeyi durdurduğunu söyleyen Kuleba, “Müzakerelerde talebimiz Rusya’nın işgal ettiği tüm topraklarımızdan çıkması olacak. Bir karış toprağımızı bırakmayız.” dedi.

Kuleba kendisine Türkiye ile alakalı sorulan soruya ise “Türkiye ile savunma sanayindeki işbirliğimiz uzun süredir devam ediyor. Türkiye diğer ülkelerin aksine bu sahada bize sürekli destek verdi.” şeklinde cavap verdi. Almanya’nın ise geç de olsa bir U dönüşü yaparak silah desteği sağlamaya başladığını söyleyen Kuleba, kararlarını geç almaları sebebiyle Almanya’yı eleştirdi.