Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu bugün, son 24 saat içinde Marib'de İran destekli Husi milislere yönelik 33 operasyonunun gerçekleştirildiğini, 190 kişinin etkisiz hale getirildiğini ve 21 askeri araç ile bir mühimmat deposunun imha edildiğini bildirdi.

Koalisyon ayrıca, son 24 saat içerisinde el Beyda’da Husi milislere yönelik 27 operasyonun gerçekleştiğini bildirdi. Operasyonlarda 150 milisin etkisiz hale getirildiği ve 16 askeri aracın da imha edildiği bilgisini verdi.

Açıklamada, Husi milislerinin sivilleri ve sivil nesneleri hedef almaya yönelik kasıtlı girişimlerin engellendiği belirtilerek, herhangi bir düşmanca girişime anında yanıt verileceği aktarıldı. Ayrıca sivillerin, milislerin saldırılarına karşı uyarıldığı kaydedildi.

Sahadaki bu gelişmeler, Ulusal Ordu Güçleri ve Amalika Tugayları’nın Yemen'in Marib vilayetine bağlı Harib ve Cuba köyünün tamamen kurtarılmasına çok az kaldığı açıklamalarının ardından yaşandı.

Koalisyon uçakları, Husi milislerine destek sağlamak için yola çıkan birkaç milis kamyonunu hedef aldı.

Husi unsurları yerleşim yerlerinde konuşlanırken, Marib'in güneyinde ordu ve Amalika Tugayları’nın ele geçirmek üzere olduğu bölgelere de mayın döşedi.

Ulusal Ordu ve direniş güçleri ayrıca Cebel eş Şarki’nin büyük bir bölümünü kontrol altına aldı ve dağlarda konuşlanan birçok Husi milisini kaçmaya zorladı.

Yemen ordusu, kuvvetlerinin Marib cephesinde ilerleyişinin devam ettiğini, vilayetin güney cephesini kuşatma altına aldığını ve limanları tamamen kapattığını duyurdu.

Şarkul Avsat