Meksika'da, gözaltına alındıkları 2014'ten bu yana kayıp olan 43 öğrencinin akıbetinin belli olmaması başkent Meksiko'da protesto edildi.

Bölge basınında yer alan haberlere göre, Guerrero eyaletine bağlı Iguala kentinde 26 Eylül 2014'te öğretmenlerin çalışma koşullarını protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 43 öğrenciden haber alınamamasının 8. yılı yaklaşırken Meksiko sokakları protestolara sahne oldu.

Kentin farklı noktalarında bir araya gelen ve ellerinde gençlerin fotoğrafları ile "Onları canlı aldılar" yazılı dövizler taşıyan protestocular, öğrencilerin akıbetinin ortaya çıkarılmasını talep etti.

Öğrencilerin kaybını 8. yılında yeniden gündeme getiren protestocular, binalara olayın sorumlularına atıfta bulunarak "Orduydu" yazılı afişler astı.

Bazı göstericiler de kendilerine müdahale etmeye çalışan polislere taş attı.

Bu arada, Meksiko'da gösteriler yalnızca bugün değil hafta boyunca yapıldı. Kaybolan öğrencilerin yeniden gündeme taşındığı protestolarda, zaman zaman göstericilerle emniyet yetkilileri arasında gerginlik yaşandı.

Meksika Başsavcılık Ofisi binasının önünde 22 Eylül'de düzenlenen protestolarda meydana gelen patlamada, bir polis memuru yaralanmıştı.