Bu yılın başlarında Rusya-Ukraynaka savaşının başlamasının ardından Amerika'nın kuyruğuna takılan ülkeler ve dev şirketler, Rusya’ya tepkilerini ortaya koymak adına ambargoya katıldı. Bunlardan birisi olan Mercedes, Rusya için daha katı kararlar alıyor.

Mercedes, Rusya sınırlarındaki tüm varlıklarını Avtodom şirketine devretti

Savaşın başladığı ilk aylardaki ambargo furyasına katılan Mercedes, Rusya içindeki satışlarını durdurmuştu. Yaşanan süreçte savaş ortamı etkisini azaltmayınca alman şirketi bağlarını koparıyor. Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Mercedes-Benz ile şirketin Rusya’daki tüm varlıklarının Avtodom’a devredilmesi konusunda anlaşma imzalandığını açıkladı.

Öte yandan Rusya’da yer alan Avrupalı İşletmeler Birliği (AEB), Mercedes satışlarında gelinen noktayı gözler önüne serdi. Paylaşılan verilere göre ülke içindeki Mercedes marka otomobil satışları, Eylül ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 72,8 azaldı.

Mercedes EQE SUV duyuruldu. Mercedes, EV ailesini yeni bir modelle genişletiyor. 590 km'lik menzile sahip olan EQE SUV özellikleri nasıl?

Birçok otomobil devi, savaşın başlarında Rusya sınırları içerisinde otomobil satışlarını durdurmuştu. Ancak mal varlıklarını ülkede bırakıp terkeden tek şirket Mercedes-Benz değil. Şirket, Renault ve Nissan’dan sonra ülkeyi terk eden üçüncü şirket konumunda.

Rusya açısından bakılırsa Kremlin’in eli giderek kötüleşiyor. Ülkede teknolojiye dair tüm gereksinimler kısıtlı kaynaklardan sağlanıyor. Son olarak geçtiğimiz günlerde Nvidia, ülkeden tamamen ayrılma kararı aldı. Bu karar özellikle A100 ve DGX-2 gibi grafik işlemci modellerini kullanan Yandex, Sberbank ve MTS gibi Rus şirketlerini zora sokuyor.

Shift Delete