NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu, Ukrayna'ya verecekleri desteği artıracaklarını söyledi.

Rusya’da ilan edilen askeri kısmi seferberlik ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Stoltenberg "Putin'in başarısız seferberlik ilanı savaşın istediği gibi gitmediğini gösteriyor. Putin Ukrayna'da başarısız oluyor" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov'un NATO Savunma Bakanları toplantısının yarınki oturumuna katılacağını açıklayan Stoltenberg, "Ukrayna'nın kendini savunması ve topraklarını işgalden kurtarılması için askeri desteğimizi artıracağız. Ukrayna sahada ivme kazandı. NATO çatışmanın parçası değil ama Ukrayna'ya desteğimiz kilit rol oynuyor. NATO gerektiği müddetçe Ukrayna'nın yanında olacak. Bu savaşı Rusya başlattı ve askerlerini Ukrayna'dan çekip sona erdirmesi gereken taraf da Rusya" ifadelerini kullandı.

NATO Genel Sekreteri Kuzey Akım 1 ve 2'lerdeki sızıntılara ilişkin de, "Saldırı ya da kazaya göre cevap verilir. Ve yapılanın 5. maddeyi ihlal edip etmeyeceğine bakarız" diye konuştu.