Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, Rusya-Ukrayna savaşı hakkında konuştu. Francesco, Rusya Devlet Başkanı Putin’e “bu şiddet ve ölüm sarmalını durdurması yalvarıyorum” dedi.

Pazar duasını genellikle İncil’den alıntılara ayıran Papa, bu sefer Rusya-Ukrayna savaşına değindi. Papa, “Savaşın asla bir çözüm olmadığını, sadece yıkım olduğunu anlamamız için daha ne kadar kan akması gerekiyor?” diye sorarak, “Tanrı adına ve her yürekte yaşayan insanlık duygusu adına, derhal ateşkes çağrımı yineliyorum. Silahlar sussun” dedi.

“Rusya Federasyonu Devlet Başkanı’na, kendi halkının iyiliği için de bu şiddet ve ölüm sarmalını durdurması için yalvarıyorum. Öte yandan, Ukrayna halkının maruz kaldığı saldırılar sonucunda çektiği büyük acılardan dolayı üzüntü duyarak, Ukrayna Devlet Başkanı’na ciddi barış önerilerine açık olması çağrısında bulunuyorum. Uluslararası toplumun tüm baş aktörlerine ve ulusların siyasi liderlerine, savaşa son vermek için ellerinden gelen her şeyi yapmaları ve diyalog girişimlerini teşvik edip desteklemeleri çağrısında bulunuyorum.”