Rusya Savunma Bakanlığı, Polonya'nın Ukrayna sınırına düşen roketlerle ilgili, "Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur. Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere hiçbir saldırı yapılmamıştır" açıklamasını yaptı.

Ukrayna sınırında bulunan Polonya’ya bağlı bir kasaba olan Przewodów’a 2 adet füze düştü, iki kişi hayatını kaybetti.

"Rusya tarafından hiçbir saldırı yapılmamıştır"

Rusya Savunma Bakanlığı, saldırıyla ilgili, "Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur. Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere hiçbir saldırı yapılmamıştır" açıklamasını yaptı.

Acil toplantı çağrısı

Hükümet sözcüsü Piotr Müller, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi'ni acil olarak toplantıya çağırdı" ifadesini kullandı.

Müller, toplantının detaylarına ilişkin bilgi paylaşmadı.

Sergei Markov: Polonya’da Üçüncü Dünya Savaşı çıkabilir

Eski Kremlin Danışmanı Sergei Markov “Polonya ikinciyi tetiklediği gibi Üçüncü Dünya Savaşını da tetikleyebilir.” dedi.

Pentagon: NATO'nun her karış toprağını koruyacağız

Rus füzelerinin Polonya'ya düştüğü haberleri sonrası Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder'dan konuya ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Konuyu izliyoruz, spekülasyon yapmak istemeyiz. Bizim NATO'nun her karış toprağını koruma konusundaki tutumumuz net." ifadelerine yer verildi.

Simonyan: NATO bombayı tespit etmekten aciz

RT Genel Yayın Yönetmeni Simonyan: “Eğer bu kasıtlı bir provokasyon değilse, iyi bir haber var, o da şu: Bir NATO ülkesi o kadar kötü korunuyor ki, biri yanlışlıkla herhangi bir şeyle dövebiliyor ve NATO, kimin neyle ve neden dövdüğünü bilmiyor bile.” dedi