Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı'nın egemenliğini sürdürmek ve sırtlarından geçinmek için bağımsız devletleri kendi isteklerine boyun eğmeye, başkalarının kurallarına göre yaşamaya zorlamaya çalıştığını söyledi.

Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda konuşan Putin, ABD ve Batı ülkelerinin egemenliklerini sürdürmek uğruna bağımsız devletlerin iç işlerine sert bir şekilde müdahale ettiklerine dikkat çekti.

Rus lider, “ABD ve vassalları, egemen devletlerin iç işlerine sert bir şekilde müdahale ediyor, provokasyonlar, darbeler, iç savaşlar düzenliyor. Tehdit, şantaj ve baskı yoluyla bağımsız devletleri iradelerine boyun eğmeye, yabancı kurallarla yaşamaya zorlamaya çalışıyor. Ve tüm bunları tek bir amaç uğruna, egemenliklerini, dünyada diğerlerinin sırtından geçinmeyi sağlayan modeli sürdürmek için yapıyor” diye konuştu.

Putin konuşmasında ayrıca şunlardan bahsetti:

“Ukrayna'daki durum, ABD'nin bu çatışmayı uzatmaya çalıştığını gösteriyor.”

“Pelosi'nin Tayvan ziyareti bir kumardı. Dikkatlice planlanmış bir provokasyon ve bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik kasıtlı bir stratejinin parçası.”

“Rusya; müttefikleri, ortakları ve benzer düşünen ülkelerle birlikte mevcut uluslararası güvenlik mekanizmalarını geliştirecek ve yenilerini yaratacak. Silahlı Kuvvetlerini ve diğer güvenlik yapılarını güçlendirecek ve tüm halkların haklarının, kültürel ve medeniyet çeşitliliğinin güvence altına alındığı daha demokratik bir dünya inşa etmek için başka adımlar atacaktır. Mevcut küreselci modelin yararlanıcıları mevcut duruma nasıl yapışırlarsa yapışsınlar bu model çökmeye mahkumdur. Tarihsel ölçekte jeopolitik değişiklikler tamamen farklı bir yöne gitmektedir.”