Rusya Devlet Başkanı Putin yine "Nükleer savaş tehdidi büyüyor.” açıklaması yaptı. Putin, "Rusya ilk kullanmayacak, ilk kullanmayacaksa ikinci kullanan da olmayacaktır." dedi.

Sözlerini "Biz çıldırmadık, nükleer silahların ne olduğunun farkındayız" diye sürdüren Putin "Bu araçlara, diğer tüm nükleer sahibi ülkelerden daha gelişmiş ve modern biçimde sahibiz. Ama bu silahı bir jilet gibi sallayarak dünya çapında koşma niyetinde değiliz. Nükleer silahların ne olduğunu biliyoruz, daha o kadar çıldırmadık" ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Eyül ayında imzaladığı kısmi seferberlik ilanının ardından Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Rusya’nın "ilhak edilen" Ukrayna topraklarını savunmak için nükleer silah kullanmaya hazır olacağını söylemişti.

Rus ordusu Ukrayna’ya ait Donbass’a saldırılarına devam ederken, Donetsk bölgesindeki Kurakhove kentini vurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıyı kınadı. Saldırıyı "insanlık dışı" olarak nitelendiren Zelenskiy, "Teröristler, barış kenti Kurakhove’ye saldırdı. Bir market, otobüs durağı, benzin istasyonları ve konut binalarında yangın çıktı. En az 6 sivil hayatını kaybetti, 5 sivil de yaralandı. Bunun bedelini ödeyecekler" ifadelerini kullandı.