Alman Deniz Kuvvetleri Komutanı Kay-Achim Schönbach dün Hindistan/Delhi’de bir konuşma gerçekleştirdi. Son zamanlarda gittikçe artan Rusya-Ukrayna gerilimine değinen Schönbach, Almanya’nın Rusya karşısında olmaması gerektiği ifade etmişti.

Bu açıklaması ardından Schönbach, görevinden istifa etti. 

Schönbach yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti: 

“Ukrayna, Donbas bölgesinde Rus ordusu veya milisler tarafından işgal edildiği için (NATO'ya katılmanın) gereklerini karşılayamıyor. Gürcistan üye olmaya istekli, gereksinimleri karşılıyor ancak üye olmaları akıllıca olmaz.”

“Kırım yarımadası gitti. Asla da geri gelmeyecek.”

“Rusya gerçekten küçük bir Ukrayna toprağı parçası istiyor mu? Ya da ülkeye entegre olmak? Hayır bu saçmalık. Putin baskı uyguluyor çünkü biliyor ki bunu yapabilecek kapasitede ve bu da AB’de ayrışmaya yol açıyor. Onun istediği şey saygı. Büyük bir saygı. Bunun da bedeli var. Rusya saygıyı hak ediyor. Biz Hindistan ve Almanya olarak Çin’e karşı Rusya’yı yanımızda görmeliyiz.”

“Hindistan ve Almanya’nın Rusya'ya ihtiyacı var, Çin'e karşı Rusya'ya ihtiyacımız var.... (Rusya’da) Demokrasi olmasa bile bu büyük ülkeye sahip çıkmak ve ikili bir ortak olarak onlara bir şans vermek gerekiyor.”

“Ben oldukça radikal bir Katoliğim. Tanrı’ya inanıyorum, Hristiyanlığa inanıyorum. Ve [Rusya] Hristiyan bir ülke. Putin’le olsa bile. O bir ateist ama fark etmez. Böylesine büyük bir ülke bizim yanımızda olmalı. Putin’e istediği saygıyı gösterin”