Rus silahlı kuvvetlerinin 2021 yılı için belirlenmiş tüm görevlerini yerine getirdiğini belirten Bakan Sergey Şoygu, ordunun savaş yeteneğinin yüzde 12,8 arttığını söyledi.

Şoygu, Rus ordusuna 5 binden fazla temel silah türünün teslimatının yapıldığını dile getirerek Yars, Avangard ve Sarmat kıtalararası balistik füzelere sahip 21 fırlatma sisteminin 2022'de operasyona hazır hale getirileceğini aktardı.

Rusya'nın nükleer üçlemedeki modern silah payı seviyesinin tarihin en yüksek göstergesine getirilerek yüzde 89,1'e ulaştığını dile getiren Şoygu, nükleer üçlemenin hava ve deniz kuvvetlerindeki yeteneklerinin de genişletildiğini anlattı.

Suriye’de Hmeymim Rus Hava Üssü'nde pist genişletme çalışmalarının tamamlandığını belirten Şoygu, Rusya dışındaki askeri ve sosyal altyapının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Şoygu, Ermenistan’daki Rus askeri üssünde 8 bin metrekarelik kültür ve spor merkezinin inşaatının tamamlandığı bilgisini paylaştı.

Ukrayna’nın doğusunda Donbas’ta, ABD özel güvenlik şirketinin yaklaşık 120 paralı savaşçısı olduğunu bildiren Şoygu, bu savaşçıların Ukrayna ordusuna mensup özel kuvvetleri eğittiğini belirtti.

Şoygu, ABD’li paralı savaşçıların Ukrayna’nın doğusundaki Avdeyevka ve Krasniy Liman şehirlerinde provokasyona hazırlandığını söyleyerek "Burada tanımlanamayan kimyasal bileşenlere sahip rezervuarlar teslim edildi." ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, ABD’li paralı savaşçıların konutları ve önemli sosyal tesisleri askeri olarak donattığını öne sürdü.