Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü M.V. Zakharova, Almanya’nın Ukrayna’ya yaptığı silah sevkiyatı hakkında açıklamalar yaptı.

Almanya dengeli siyasetini terk etti

Zakharova “Son günlerde, Alman tarafının Ukrayna'ya askeri silah teslimatlarının başlamasına ilişkin tekrarlanan açıklamalarına tanık olduk (özellikle 1000 adet taşınabilir tanksavar füzesinden, 500 adet Stinger taşınabilir uçaksavar füze sisteminden bahsediyoruz. Alman yapımı silahları Kiev'e transfer edecek üçüncü ülke sayısı), bu da Berlin'in bu konudaki daha önceki dengeli çizgisine ters düşüyor” dedi.

Alman silahları Rus askerlerin yöneltilecek

"Güneşin altında yeni bir şey yok. Bir kez daha, tarihte pek çok kez Alman topraklarından gelen silahlar Rus askerlerine yöneltilecek."

Almanya sıcak savaş çağrısı yapıyor

"Almanya, bu kararla soğuk değil, en “sıcak” savaşın hayaletlerine çağrı yapıyor. Berlin'in Kiev'i daha fazla “askeri” pompalama olasılığı, çok fazla üzücü çağrışım uyandırıyor, ki bu da mevcut durumda Ukrayna topraklarında sağlanan silahların kolayca neo-Nazilerin avı olabileceğinin farkında değiller."

Naziler gerçekten arındırıldı mı?

Zakharova konuşmasını şu sözleriyle sonlandırdı: "Nazi suç ortağı S. Bandera'nın ideolojik mirasçılarına silah temini, ister istemez retorik bir soru sormamıza neden oluyor: II. Dünya Savaşı'ndaki yenilgiden sonra Almanya'daki Nazilerden arındırma süreci ne kadar kapsamlı ve eksiksizdi? Bu bağlamda, ne yazık ki, 18 Şubat 2022'de Münih Güvenlik Politikası Konferansı sırasında, Ukraynalıların Donbass sivil nüfusuna yönelik soykırımının ifşa edilen gerçeklerini “gülünç” ilan eden O. Scholz'un ayıplayıcı sözleri, anlaşılır hale gelir."