Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan gerginlik tırmanırken, Kremlin tarafından bazı askerlerin yavaş yavaş geri çekildiğine dair açıklama geldi. 

Interfax haber ajansına göre de Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna sınırında konuşlanmış bazı birliklerin tatbikatları tamamladıktan sonra üslerine geri döndüğünü söyledi.

Konuyla ilgili Kremlin’den de bir açıklama geldi. Kremlin’den yapılan açıklamada, “ABD’nin Rusya’nın Çarşamba günü Ukrayna’ya saldıracağı uyarıları, Avrupa’da gerilimi artırmak için tasarlanmış temelsiz çabalardır” denildi.

Kremlin, ABD’yi gerilimi artırmakla suçlarken, Rus birliklerin sınırdan çekilme haberleriyle ilgili olarak; “Birlikler, tatbikatlarını tamamladıktan sonra üsse geri dönerler. Bu her zaman yapılan bir şeydir, bugün de aynısı gerçekleşmiştir” açıklamasında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da bölgede savaş çıkacağı iddialarının sürekli olarak ortaya atılmasını ‘bilgi terörizmi’ olarak niteledi. Lavrov, Batı ile diyalogun sürdüğünü belirtirken, bölgedeki tatbikatlarla ilgili olarak “Tüm askeri hamlelerimiz planlandığı şekilde hayata geçirilmiş ve sona erdirilmiştir.” dedi.