Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitry Chernyshenko Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya ile Çin arasındaki ticaretin bu yıl büyümeye devam ettiğini ve ilk dokuz ayda 129 milyar dolara ulaştığını söyledi.

Çin ve Rusya hükümet başkanları arasındaki 26. olağan oturumda video bağlantısı aracılığıyla konuşan Başbakan Yardımcısı, ticaret cirosunun ilk üç çeyrekte yaklaşık %30 arttığını söyledi.

"Çin bizim kilit ticaret ortağımız. Dış zorluklara rağmen ilişkilerimiz her yönde gelişiyor. Önümüzdeki dönem için ana görev, ticari büyümenin olumlu dinamiklerini pekiştirmektir" dedi.

Yetkili, ortaklığın çeşitli alanlarda güçlü bir ivme yakaladığını ve Rusya'nın ilişkileri daha da geliştirmek için Çin ile birlikte çalışmak istediğini söyledi.

Eylül ayında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pekin ile güçlü ekonomik bağları selamlayarak, 2021 yılında Rusya-Çin ticaretinin 146 milyar dolara ulaşarak rekor kırdığını kaydetti.

Bu yılın başlarında Pekin'in Moskova Büyükelçisi ikili ticaretin bu yıl 200 milyar dolara ulaşabileceği umudunu dile getirdi. Büyükelçi, Covid-19 salgını, küresel ekonomik gerileme ve zorlu uluslararası ve bölgesel durumlardan kaynaklanan zorluklara rağmen ekonomik işbirliğinin mükemmel sonuçlar verdiğini vurguladı.