Rusya ve Ukrayna heyetlerinin 3. görüşme için bugün bir araya gelmeleri bekleniyor. Bununla birlikte Rusya, Ukrayna'nın Kiev, Mariupol, Harkov ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Operasyonun 12. gününde Rusya ve Ukrayna heyetlerinin üçüncü kez masaya oturması bekleniyor. Rusya ile Ukrayna arasında Belarus'un Brest kentinde yapılan müzakerelerin ikinci turu perşembe günü yapılmıştı. Ukrayna-Rusya görüşmesinde, taraflar, sivillerin tahliyesi için ortak insani koridor oluşturulması konusunda mutabakata varmıştı. 3. tur müzakere yapılmasına da karar verilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna Güvenlik Servisi’nin Azov Taburu’nun militanları ile birlikte, Harkov bölgesindeki alanın olası radyoaktif kirlenmesini içeren provokasyon hazırladığını açıkladı.

İngiltere İçişleri Bakanı Priti Patel, Interpol'e Rusya'nın Ukrayna'da sürdürdüğü operasyonu nedeniyle sistemine erişimini askıya alma çağrısında bulunan mektup gönderdi.

Netflix, Spotify ve TikTok, Rusya'daki işlemlerinin bazılarını kısıtladı.

Sputnik