Rusya Dışişleri Bakanlığı İkinci Avrupa Dairesi Direktörü Sergey Belyayev, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üye olmasının ciddi askeri-siyasi sonuçlara yol açacağı uyarısında bulundu

Başta ABD olmak üzere bazı NATO ülkelerinin bu iki ülkenin NATO'ya katılması konusunda kamuoyunu propagandist açıklamalarla yönlendirmek de dahil özel çabalar sarf ettiğine dikkat çeken Belyayev, Helsinki ve Stockholm'ün ABD ve NATO'nun Finlere ve İsveçlilere neden ihtiyaç duyduğunu iyi anladığının altını çizdi

İsveç, Finlandiya ve NATO iş birliği arttırma kararı

NATO üyesi olmayan İsveç ve Finlandiya geçtiğimiz hafta işbirliğini güçlendirme kararı vermişti.

İsveç Başbakanı Andersson ve Savunma Bakanı Peter Hultqvist, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Finlandiya Başbakanı Sanna Marin ile basın toplantısı düzenledi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme girişiminde bulunduğunu söyleyen Andersson, "Bu girişim Avrupa'da güvenlik durumunu değiştirdi. Bu nedenle Finlandiya ve NATO ile askeri iş birlikteliğini güçlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Finlandiya Başbakanı Marin de Avrupa'da değişen güvenlik durumu nedeniyle çok sıkı bir savunma iş birliği yapacaklarını kaydetmişti.