Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç, Rusya Federasyonu’nun Karadağ’ın içişlerine açıkça müdahale ettiğini söyledi. Djukanoviç, Rusya’nın hem Karadağ’a hem de Ortodoksluğa karşı olduğunu kaydetti.

Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Djukanoviç Rusya Federasyonu’nu ülke işlerine açıktan müdahale etmekle suçladı. Djukanoviç, dün yaptığı açıklamada, Moskova Patrikhanesi’nin dış kilise ilişkileri dairesi başkanı Volokolamsk Başpapazı Hilarion ve Sergey Lavrov’un iş birliği içinde Karadağ’ı istikrarsızlaştırmak için uğraş verdiğini kaydetti. Djukanoviç, din adamı Hilarion’un Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un “Karadağ’daki yetkililer tarafından yapay bir çatışma yaratıldığı” iddiasını kanıtladığını dile getirdi.

Karadağ Cumhurbaşkanı Djukanoviç, Metropolit Hilarion’un kilisenin misyonuyla bağdaşmayan laik hedefler peşinde koştuğunu ileri sürdü. Hilarion’un Rus Bakan Lavrov’la söylem birliği içinde olduğunu kaydeden Djukanoviç, kilisenin “Rusya Federasyonu’nun devlet çıkarlarına hizmet etmeyi” amaçladığını söyledi. Konuyla ilgili Djukanoviç, Rusya’nın, “Aynı anda hem Karadağ’a hem de Ortodoksluğa karşı oldukları kesin” ifadelerini kullandı.

Djukanoviç, Rus Ortodoks Kilisesi liderliğinin ve Rus hükümetinin Karadağ’ı istikrarsızlaştırmaya ve Avrupa entegrasyonu yolundan saptırmaya çalıştığını da dile getirdi. Bilindiği üzere, daha önce Karadağ’da Sırp Ortodoks Kilisesi’nin töreni nedeniyle büyük protestolar meydana gelmiştir.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı