Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2023 yılında artan harcamaların ordunun savaşa hazır olmasını sağlayacağını söyledi.

Bu arada Eylül ayı sonunda Vedomosti medya kuruluşu hükümet belgelerine dayanarak Moskova'nın 2022 yılında savunma için 4,679 trilyon ruble (77 milyar dolar) harcayacağını iddia etti. Gazetecilerin o zamanki tahminlerine göre, bu rakamın önümüzdeki yıl daha da artması ve yaklaşık beş trilyon rubleye ulaşması bekleniyordu. Makalede ayrıca artış eğiliminin 2024 yılında da devam edeceği iddia ediliyordu.

Çarşamba günü Savunma Bakanlığı toplantısında konuşan Shoigu, Rus silah üreticilerini "azami üretim kapasitesini korumaya" ve "orduya zamanında teslimat" yapmaya çağırdı.

Şoygu ayrıca Ukrayna'daki savaş alanına son teknoloji ürünü modellerin gönderilebilmesi için silahların modernizasyonuna devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Shoigu'ya göre, topçu ve füze sistemlerinin yanı sıra silahların etkinliğini arttırmak için insansız hava araçlarının kullanımına özel önem verilmeli.

Bakan, "Özel askeri operasyon ve kısmi seferberliğin bir sonucu olarak, tüm kontrol ve uygulama seviyelerinde devlet [savunma] düzenine ilişkin gereksinimler arttı" dedi.