Sosyal ağlarda yapılan çağrıya göre, akşam için bir gösterinin planlandığı Moskova'nın merkezindeki Puşkin Meydanı, büyük bir polis kordonuyla kapandı. Uzman STK OVD-Info, perşembe günü ülke genelinde savaşa karşı posterlerle gösteri yapan en az 60 kişinin tutuklandığını kaydetti.

Herhangi bir protestoya karşı uyarı

Rusya İçişleri Bakanlığı, Savcılık ve Soruşturma Komitesi, Rusları herhangi bir protesto eylemine karşı uyardı. Soruşturma Komitesi, "gergin dış politika durumu" veya çatışmalar nedeniyle düzenlenen mitinglere katılanların kovuşturmayla karşı karşıya kaldığına işaret etti.

"Bu tür izinsiz eylemlerde bulunma ve doğrudan katılım çağrılarının ciddi hukuki sonuçlar doğuracağını hatırlatıyoruz." diye uyardı. Savcılık, Ukrayna'daki savaşa karşı düzenlenen protesto gösterilerine katılmaya çağıran kişilere "uyarılar" gönderdiğini açıkladı.

Protestoculara açık tehdit

İçişleri Bakanlığı ise herhangi bir topluluğun bir araya gelmesinin "yasadışı" olacağı ve polisin "kamu düzenini sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alacağı" konusunda uyardı. Bir başka uyarıda ise "düzeni sağlamak için gerekli tüm tedbirleri alacağına" söz verildi.

"Polise yönelik her türlü provokasyon, saldırganlık, yasal gerekliliklerine uyulmaması halinde göstericiler derhal bastırılacaktır. Bu suçların failleri tutuklanacak ve adalete teslim edilecektir." dendi.