Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 10. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Şoygu, ABD’nin hakimiyetinin geçmişte kaldığını söyledi!

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşa değinen Şoygu, Batı ülkelerinin Ukrayna'ya askeri destek sağladığına dikkati çekti.

Şoygu, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nin askeri operasyonları Washington ve Londra'da planlanıyor. Sadece saldırı için hedeflerin koordinatları Batılı istihbarat tarafından verilmiyor, bu veriler silah sistemlerine Batılı uzmanların kontrolünde de giriliyor." diye konuştu.

"İngiltere’nin, Ukrayna yönetiminin ana sponsorlardan biri olduğunu" ifade eden Şoygu, Rus yönetimi tarafından Ukrayna ile ilgili belirlenen hedeflere ulaşılacağını söyledi.

Ukrayna'da nükleer silahın kullanılması ihtimalini değerlendiren Şoygu, "Askeri hedeflere ulaşılması için Ukrayna'da nükleer silahı kullanmaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

ABD’nin hakimiyeti geçmişte kaldı

Şoygu, küresel ve bölgesel güvenlik alanında köklü değişikliklerin yaşandığını belirterek, "ABD ve müttefiklerinin koşulsuz hakimiyeti geçmişte kaldı. Ukrayna'da 24 Şubat'ta özel askeri operasyonun başlatılması, tek kutuplu dünyanın sonuna işaret ediyor. Bugün dünyanın çok kutuplu olması bir gerçektir. Dünyadaki kutuplar açıkça belirlendi." diye konuştu!