Sierra Leone’nin başkentinde bulunan devlete bağlı merkez morgunun müdürü Sinneh Kamara, bugün (Cumartesi) erken saatlerde bir akaryakıt tankerinin patlaması sonucu 91 kişinin öldüğünü söyledi.

Sosyal medyada yayılan fotoğraflarda, patlamanın yakınlardaki dükkan ve evlerin yarısını yok ettiği, Freetown sokaklarında çok sayıda kişinin yaralandığı görülüyor. 

Belediye Başkanı Yvonne Aki-Sawyerr daha önce yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada dolaşan video ve fotoğraflar korkunç. 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiğine dair söylentiler var” ifadelerini kullanmıştı.

Aki-Sawyerr Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, tankerin bir kamyonla çarpışmasının ardından patlamanın gerçekleştiğini, kaza yapan tankerden sızan yakıtı toplamak için akın eden kişiler de dahil olmak üzere çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Belediye Başkanı, maddi hasarın boyutunun henüz bilinmediğini belirtirken, polis güçlerinin ve kendi yardımcısının, afet idaresi yetkililerine yardım etmek için olay yerinde olduğunu da sözlerine ekledi.