Taliban uyuşturucuya geçit vermiyor
Taliban'ın narkotikten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Molla Abdulhak Ahund, söz konusu yasağı ihlal edenlerin tutuklanacağını ve yargılanacağını dile getirdi.
Dünya
02.06.2022, 23:03 02.06.2022, 23:09

Taliban yönetimi, Afganistan'da uyuşturucu maddelerinin ekim ve üretimini yasakladı.
2021'de ABD’yi kovup ülke yönetimine hakim olan Taliban, nisanda aldığı kararla Afganistan genelinde her türlü keyif verici maddenin kullanımı, ticareti ve üretimini yasaklandığını bildirmişti.
Konuyla ilgili açıklama yapan Taliban'ın narkotikten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Molla Abdulhak Ahund, söz konusu yasağı ihlal edenlerin 'tutuklanacağı ve ilgili mahkemelerde şeriat kanunlarına göre yargılanacağını' dile getirdi.
Bu arada İçişleri Bakanlığına bağlı ekiplerin, ağırlıklı olarak ülkenin güneyinde ekili olan tarlalarda yok etme faaliyetlerine başladığı dile getirildi.
21
parçalı bulutlu
Namaz Vakti
29 Haziran 2022
İmsak | 03:28 | ||
Güneş | 05:28 | ||
Öğle | 13:13 | ||
İkindi | 17:12 | ||
Akşam | 20:47 | ||
Yatsı | 22:38 |