Eski ABD Başkanı Donald Trump,  ABD seçimlerinden önce küreselcilerin teşebbüsleri neticesinde susturulmuştu. Bu çerçevede Trump'ın Twitter hesabı da kapatılmıştı.

Twitter'ın sahibi Elon Musk, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı anketin ardından eski ABD başkanı Donald Trump'ın Twitter'a dönmesine izin verileceğini söyledi. Açıklamadan kısa süre sonra Trump'ın kapalı hesabı erişime açıldı.

24 saatlik Twitter anketinin tamamlanmasının ardından paylaşımda bulunan Musk, "İnsanlar, ne istediğini söyledi. Trump'ın dönmesine izin verilecek. Vox Populi, Vox Dei. (Halkın sesi, Tanrı'nın sesidir)" yazdı.

15 milyondan fazla kullanıcının oy kullandığı ankette katılımcıların yüzde 51.8'i Trump'ın platforma dönmesine izin verilmesi, yüzde 48.2'si ise izin verilmemesi yönünde oy kullandı.

Musk'ın açıklamasından kısa süre sonra kapalı '@realDonaldTrump' hesabının erişime açıldı. Hesabın milyonlarca sayıda takipçisinin ise kaybolduğu görüldü.

Anketin ilk saatlerinde Trump'ın platforma dönmesini isteyenlerin oranı yüzde 64'ü bulmuştu. Bu oran, saatler ilerledikçe düşmeye başlasa da 'evet' oyu yüzde 50'nin altına düşmedi.

Twitter Trump'a 6 Kasım 2021 Kongre saldırısından sonra "daha fazla şiddete teşvik etme olasılığı" nedeniyle süresiz yasak getirmişti.

Trump, bu hafta 2024 ABD Başkanlık Seçimleri'nde Cumhuriyetçi Parti'den aday olmak için yarışacağını resmen duyurmuştu.