Bayraktar üretimli SİHA'ların Ukrayna'da kullanılmasından dolayı Almanya ve Rusya rahatsızlık duymuştu. Bu iki ülkeden sonra bir açıklama da Fransa'dan geldi. Fransa Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'da Türk SİHA'sının kullanılmasından dolayı endişeli olduklarını belirtti.

Euro News'te yer alan habere göre; Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Ukrayna'da ağır silahların kullanılmaya başlandığını, bunun da ateşkesle birlikte iyileşmekte olan ortama zarar verebileceğini söyledi.

"TB2 siha'sının kullanılmasından rahatsızız"

Bölgede çatışmaların yeniden artış göstermesinin kaygı verici olduğunu söyleyen Sözcü, "Minsk Anlaşması kapsamında yasaklanan ağır silahların kullanılmasından, özellikle de Ukrayna ordusu tarafından da belirtildiği gibi, Bayraktar tipi SİHA'ların kullanılmasından endişe duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü ayrıca söz konusu ağır silahların kullanılmasının 27 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe giren ateşkese aykırı olduğunun altını çizdi.

Görüntüler yayınlanmıştı

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, salı günü Donbass'ta Rus yanlısı ayrılıkçıların kullandığı bir obüsü Bayraktar TB2 SİHA ile vurma görüntülerini paylaşmıştı.