Türkiye'den 32 firma ve kuruluş yeni iş birliği ve ihracat fırsatları için 28-31 Mart'ta Kuala Lumpur'da düzenlenecek Asya Savunma Hizmetleri Fuarı'na katılacak. Düzenlencek Fuara hızla gelişen Türk Savunma Sanayisi'nin damga vurması bekleniyor.

Türkiye, Malezya'ya bugüne kadar birçok zırhlı araç ihraç etti. FNSS tesislerinde üretimi yapılan zırhlı araçların gövde ve parça montajları DEFTECH tesislerinde imal edilip Malezya ordusuna veriliyor. Bu iş birliği kapsamında DEFTECH'te üretimler devam ediyor.

ANKA VE HÜRJET MODELLERİ YER ALACAK

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Malezya’da düzenlenecek olan Defence Service Asia (DSA) Fuarı’na katılacak. TUSAŞ’ın fuarda Anka ve Hürjet modellerinin yanı sıra diğer ürünlerinin de maketleri yer alacak.

YARIN BAŞLIYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 28-31 Mart 2022 tarihlerinde Malezya’da düzenlenecek 17’nci Defence Service Asia (DSA) Fuarı’na katılacak. Türkiye için özel ayrılan milli pavilyonda yerini alacak olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, standında ANKA platformunun tam boy modeli ile HÜRJET’in yanı sıra geliştirdiği diğer platformlarının maketlerini ve yapısal alanda kabiliyetlerini sergileyecek.

DSA FUARINA ÜST DÜZEY KATILIM

Geçtiğimiz yıl Malezya’da yeni bir ofis açan TUSAŞ, Malezya ile savunma sanayii ve havacılık alanında ortak yeni projeler için çalışmalarını artırıyor. DSA fuarına üst düzey katılım gösterecek olan TUSAŞ havacılık ve uzay alanındaki projelerine yönelik olarak Malezyalı savunma sanayii otoritelerinin yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden heyetlerle yeni iş birlikleri ve iş modellerini görüşmek üzere bir araya gelecek.

TUSAŞ, fuara katılacak heyetlerle havacılık endüstrisinin gelişimine katkı sağlayacak insansız hava aracı, jet eğitim uçağı, özgün helikopter geliştirme, yapısal kabiliyetler ve modernizasyon programlarına birçok alanda potansiyel ortak çalışmalara imza atmayı hedefliyor.

“HER GEÇEN GÜN ARTAN MERKEZ KONUMUNDA"

DSA Fuarı’na yönelik olarak görüşlerini paylaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil “Malezya, Asya ülkeleri arasında teknoloji alanında önemi her geçen gün artan bir merkez konumunda. Burada yer alan ofisimizde Ar-Ge faaliyetlerimizin yanında mühendislik alanında Malezyalı çalışma arkadaşlarımız ile iki ülkenin havacılık ve uzay alanlarında kapasite artırımına yönelik önemli çalışmalar gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Kısa bir zaman geçmesine rağmen önemli iş birliklerine imza attık. Önümüzdeki dönemde bu girişimlerimizi sürdüreceğiz. Dünya’nın da yakından takip ettiği Malezya’nın Jet Eğitim Uçağı ihalesinde HÜRJET platformumuz ile yarışıyoruz. Bu ihalenin sonucuna bakmaksızın iki ülke arasında havacılık teknolojilerinin kapasitelerinin geliştirilmesine katkı sunmayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.