Geçen hafta ABD’de yıllık enflasyonun aralıkta yüzde 6,5’e gerileyerek üst üste 6. ayında da yavaşlamasını sürdürmesinin ardından piyasalarda risk iştahının artması dikkati çekti.

ABD merkez bankası yetkililerinin enflasyonun hala hedefin üzerinde olduğuna dair açıklamaları dengeleyici bir unsur olarak öne çıkarken, para politikalarının bir süre daha sıkı kalacağı beklentileri resesyon fiyatlamalarını güçlendirdi.

Gelişmeler sonrası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek ayki toplantısında faizi 25 baz puan artıracağı beklentileri yüzde 94’e yükseldi.

Yeni haftada yatırımcı fiyatlamalarında haber akışının önem kazanması beklenirken, bugün başlayacak ve 20 Ocak’a kadar sürecek Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında yapılacak açıklamalar yakından takip edilecek.

BABACAN DAVOS'A GİDİYOR

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, davet üzerine Dünya Ekonomik Forumu'na (WEP) katılacağını açıkladı. FOX Haber’e konuk olmasının ardından Davos’a gideceğini duyuran Babacan, “Bir davet vardı. Dün itibariyle karar verdim. Buradan da doğru Davos’a inşallah” dedi.

Programın detaylarını ve katılımcılarını gördüklerini ve gitme kararı aldıklarını belirten Babacan, “20 ülkede cumhurbaşkanı bir o kadar başbakan katılıyor Avrupa Birliği Komisyon Başkanı orada. Yedi kıtadan ciddi bir katılım var. Çok sayıda görüşme talebi de geliyordu. Hem gittiğimizde ikili görüşmeler yaparız hem de ben oturumları takip etmeyi seviyorum” ifadelerini kaydetti.