Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, "Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden aldığımız bilgilere göre, 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu." dedi.

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Dışişleri Bakanlığı'nda görüşmesi öncesinde, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlatmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bodnar şöyle konuştu;

"Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'nden aldığımız bilgilere göre, 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü. Şu an saldırıya geçen Rus ordusunda ciddi kayıplar söz konusu. Maalesef aynı şekilde sivil kayıplar verdiğimiz bilgileri de gelmeye başladı. İnternette gerçeği yansıtmayan bir sürü içerikle karşılaşabilirsiniz. İnternette göreceğiniz bilgilere hemen inanmayın. Durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Uluslararası toplumun yardımıyla bu savaşta kazanacağımıza inanıyoruz. Ama bugünü hiçbir zaman unutmayın, 24 Şubat'ta dünya gerçekten değişti."

Bodnar bir önceki açıklamasında şöyle konuşmuştu;

Boğazların ve hava sahasının Rusya'ya kapatılması talebini Türkiye'ye ilettik. Ukrayna'ya yardım ediniz, Rusya'ya yaptırım uygulanmasını talep ediyoruz.

Tüm dünyayı Putin'e karşı koalisyon kurmaya özellikle bu bölgede savaşın genişletilmesini önlemeye çağırıyoruz. Biz şu an savaş halindeyiz. Savaş kurallarına uygun bir şekilde, tüm dünyaya uyanmaya çağırıyoruz.

Bugün Ukrayna hem sizin güvenliğinizi sağlıyor, tüm Türk halkı Ukrayna'yı destekleyecektir.