Rusya'nın operasyonu devam ederken, Ukrayna'dan Bayraktar SİHA'larıyla ilgili yeni açıklama geldi. Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadim Prystaiko, Ukrayna ordu mensuplarının Türk yapımı saldırı drone'ları ile ilgili Türkiye'de hali hazırda eğitim aldıklarını söyledi. Prystaiko, daha fazla SİHA alımı için de Türkiye ile temas halinde olduklarını belirtti.

BBC'nin Türkçe'nin haberine göre, İngiliz medyasının sorularını yanıtlayan Prystaiko, Türkiye yapımı insansız hava araçlarıyla ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Kendi saldırı drone’umuz yok, Kamikaze drone’u adını verdiğimiz bir türü üretmeye çalışıyoruz. Bu arada farklı ülkelerden keşif drone’ları kullanıyoruz. Daha fazla saldırı drone’u konusunda Türkiye ile temas halindeyiz.

Türkiye bize bunları sağlıyor ama drone’ları etkili bir şekilde kullanmaktan halen uzağız. Yeterli ölçeğe ulaşabilmiş değiliz. Elimizde yeterince drone operatörü var ve bunlar şu anda halen Türkiye’de eğitim alıyorlar.

Kendi saldırı drone’umuz yok, Kamikaze drone’u adını verdiğimiz bir türü üretmeye çalışıyoruz. Bu arada farklı ülkelerden keşif drone’ları kullanıyoruz.

Daha fazla saldırı drone’u konusunda Türkiye ile temas halindeyiz. Türkiye bize bunları sağlıyor ama drone’ları etkili bir şekilde kullanmaktan halen uzağız. Yeterli ölçeğe ulaşabilmiş değiliz. Elimizde yeterince drone operatörü var ve bunlar şu anda halen Türkiye’de eğitim alıyorlar."