Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendilerine karşı tutumuna tepki gösterdi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri mensuplarına hitaben yapılan açıklamada, Reznikov, "Kremlin, Sovyetler Birliği'nin yeniden canlanması için bir adım daha attı." dedi.

Reznikov, Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki iki bölgenin bağımsızlığını tanıyarak Sovyetler Birliği'ni diriltmek için bir adım daha atmış olduğunu belirtti.

Bakan, "Kremlin, Sovyetler Birliği'ni diriltmek için bir adım daha attı... Yeni bir Varşova Paktı'yla ve yeni bir Berlin Duvarı'yla..." dedi.

Rusya Devlet Başkanı'nı "yıllar boyunca kadınların ve çocukların arkasına saklanarak alçak bir savaş yürütmekle" suçlayan Reznikov, "Putin, gerçek yüzünü gösterdi." ifadesini kullandı.

Reznikov, açıklamasında, "Suç mutlaka cezalandırılacaktır. Avrupa, dürüst cevaplardan kaçınmanın gerçek maliyetini sizin sayenizde anladı." görüşünü paylaştı.

Putin, Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı bölgeler olan Donetsk ve Luhansk'ın bağımsızlığını tanıyan kararnameleri imzalamış, bu bölgelere "barış gücü" gönderme kararı almıştı.