Pentagon, genellikle Humvee olarak bilinen Yüksek Hareketli Çok Amaçlı Tekerlekli Araç üzerine monte edilmiş dört Avenger karadan havaya füze sistemini içeren askeri yardım paketini Ukrayna’ya gönderecek.

Yapılan açıklamada, “Bu yardım, Biden hükümetinin Ağustos 2021’den bu yana Ukrayna için Savunma Bakanlığı envanterlerinden yirmi beşinci ekipman yardımıdır” denildi.

Avenger, 4×4 şasi üzerine monte edilmiş karadan havaya füze sistemi ve 285 mil menzile sahip.

Seyir füzeleri, insansız hava araçları, alçaktan uçan/sabit kanatlı uçaklar ve helikopterler gibi çeşitli tehditlere karşı yer birimleri için mobil, kısa menzilli hava savunma koruması sağlyor.

Taret, her biri hızlı bir şekilde art arda 4’e kadar ateşle ve unut kızılötesi/ultraviyole güdümlü füze ateşleyebilen iki Stinger füze fırlatıcısına sahip.

Avenger, sistemin operatörünü uyarmak ve yönlendirmek için harici radar izlerinin ateş birimine iletilmesine izin veren İleri Alan Hava Savunma Komutanlığı, Kontrol, İletişim ve İstihbarat (FAAD C3I) sistemine bağlanabiliyor.

ABD, Biden Yönetimi’nin başlangıcından bu yana Ukrayna’ya toplamda 19,3 milyar dolardan fazla güvenlik yardımında bulundu. 2014’ten bu yana ABD, Ukrayna’ya 21.4 milyar dolardan fazla ve 24 Şubat’ta çatışmaların başlamasından bu yana 18.6 milyar dolardan fazla güvenlik yardımı yaptı.