ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Kazakistan'a gönderilen Rus askerlerinin olası insan hakları ihlallerini ve Kazakistan'da kurumların devralınmasına zemin hazırlayacak her türlü eylemi yakından izledikleri uyarısında bulundu.

Sözcü Ned Price, "Amerika Birleşik Devletleri ve tüm dünya olası bir insan hakları ihlalini yakından izliyor. Ayrıca Kazakistan'da kurumların devralınmasına zemin hazırlayabilecek her türlü eylemi takip ediyoruz. " dedi.

Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev'in talebi üzerineKolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü, perşembe günü Kazakistan'a binlerce asker gönderdi.

Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü'nün Kazakistan'a asker konuşlandırmasıyla ilgili konuşan Ned Price "Barışçıl bir çözümü desteklemek için insan haklarına saygı duymaya çağırıyoruz. Kazakistan hükümetinin ekonomik ve siyasi nitelikteki sorunlara bir çözüm için yanıt verebileceğini umuyoruz." dedi.

Perşembe günü, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken de Kazak mevkidaşı Muhtar Tileuberdi ile Kazakistan'daki durumu görüşmüştü.

Euronews