Rusya'nın İran'dan silah tedarik ettiğini öne süren Ukrayna'yla ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı.

ABD'nin haber sitelerinden Axios'un üst düzey İsrailli yetkililere dayandırdığı habere göre Kiev, Tahran'ın Moskova'ya verdiği destekle ilgili İsrail'in istihbarat paylaşmasını istedi.

Haberde talebin, Ukrayna'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi Maksim Subkh ve İsrail'in Avrupa ve Asya'dan sorumlu ismi Simona Halperin 7 Eylül'de Kiev'de yaptığı görüşmede iletildiği yazıldı.

İddialar arasında Subkh'un, iki ülke arasında bilgi ve istihbarat paylaşımını koordine etmek için "diyalog kanalı" kurulmasını istemesi de var. İsrailli kaynaklar ayrıca Subkh'un, İran ve Rusya arasında askeri işbirliğinin arttığını öne sürerek diyalog kanalı kurulmasının özellikle önemli olduğunu belirttiğini aktardı.

Ukraynalı yetkilinin, İran'la Batı'nın nükleer anlaşmaya varması halinde Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılmasına karşı olduklarını söylediği de iddia edildi.

Axios, Ukraynalı üst düzey bir yetkilinin görüşmeyi doğruladığını ve "İsrail bize biraz istihbarat verdiler ama çok daha fazlasına ihtiyacımız var" dediğini yazdı.