Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim Atina'dan gelen açıklamalar ile bir kez daha zirve yapmış durumda. Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin Atina'ya çağrı yapmıştı.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Tüm tehditlere ve baskılara rağmen, insan hakları ve özgürlük mücadelesinden vazgeçmeyen Batı Trakya Türk Azınlığının arkasındayız. Yunan makamlarının, bu vahim olayı soruşturmasını ve failleri cezalandırmasını bekliyoruz" denilmişti.

ATİNA'DAN CEVAP

Atina'dan bu çağrıya yanıt geldi. Yunanistan, Ankara'yı içişlerine karışmaya çalışmakla suçladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Atina'nın "uluslararası hukuka saygı duyduğunu ve uluslararası yükümlülüklerini tam olarak yerine getirdiğini" belirtti:

"Türkiye, bir kez daha uluslararası davranışın temel kurallarını ihlal ederek, başka bir devletin içişlerine müdahale etmeye çalışıyor."

CANLI YAYINDA TEHDİT

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu'ndan dün yapılan açıklamada, Zeybek'in İskeçe'de yayın yapan Next TV adlı yerel televizyona bağlanan bir seyirci tarafından tehdit edildiği ifade edilmişti.

Zeybek, İskeçe Savcılığı ile İskeçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek, suç duyurusunda bulunmuştu.

Haber7