Süpermarketlerdeki ürün fiyatlarının sürekli değişimi sadece Türkiye’ye has bir durum değil. Türkiye gibi Yunanistan da aynı soruna çözümler arıyor. Yunanistan, sorunu çözmek adına bazı ürünlere sabit fiyat uygulaması getirdi.

Yunanistan Kalkınma ve Yatırım Bakanı Adonis Georgiadis tarafından haftaiçi imzalanan bakanlık kararına göre “ev sepeti” uygulanması başladı.

Bakanlık böylece ürünlerin fiyatlarında düşüş olmasını ve sabit kalmasını hedefliyor.

“Ev sepeti” uygulamasıyla 51 ürünün fiyatının düşmesi ve sabitlenmesi hedefleniyor. Bu ürünler arasında ekmekten pirince, undan bakliyatlara, et ve süt ürünlerine kadar temel gıda maddeleri bulunuyor.

Nasıl çalışacak?

İlgili mevzuata göre, tedbire dahil olan süpermarketlerin ev sepetinde yer alan her ürün kategorisinden en az bir ürünü, özellikle aynı kategorideki diğer ürünlere kıyasla uygun fiyatta bulundurması gerekiyor.

Bu ürünler, firmaların hem raflarında hem de reklam mecralarında Kalkınma Bakanlığı tarafından yayınlanan özel işaret ile işaretlenecek.

Aynı düzenleme kapsamında “ev sepetine” dahil edilen ürünler öncelikli olarak haksız rekabet hükmüne uygunluk açısından kontrol edilecek.