Zelenski, salı günü yaptığı açıklamada Rus istilası sona erse bile ülkenin büyük bir dönüşüm yaşayacağını belirterek "Ukrayna kesinlikle başından beri istediğimiz şeye dönüşmeyecek. Bu imkansız. Tamamıyla liberal ve Avrupalı, böyle bir şey olmayacak. Tüm halkımız bizim büyük bir ordumuz olacak. 'Geleceğin İsviçre'sinden' bahsedemeyiz. Kendine has görünüşe sahip bir 'büyük İsrail'e dönüşeceğiz" dedi.

Gelecek 10 yılda güvenliğin kesinlikle en önemli mesele olacağını söyleyen Zelenski, "Silahlı Kuvvetleri, Ulusal Muhafızları ya da silahlı görevlileri sinemalarda ve süpermarketlerde görevlendirmek durumunda kalırsak şaşırmayalım" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Zelenski, ülkesinin "otoriter bir rejime dönmeyeceğini" belirterek "Otoriter bir devlet Rusya karşısında yenilirdi. Halk neye karşı savaştığını biliyor" dedi.

İsrail'in Ukrayna Büyükelçisi Michael Brodsky, Zelenski'nin sözlerine dair değerlendirmesinde "İsrail'in en azından güvenlik ve kendini savunma bakımından her zaman Ukrayna için örnek teşkil ettiğini" söyledi.

Ukrayna'nın İsrail Büyükelçisi Yevgen Korniçuk ise "İsrailliler tarihleri boyunca düşmanlar tarafından kuşatılmış şekilde yaşadı ve Ukrayna da aynısını yapacak" dedi.

Korniçuk, ileride Ukrayna'nın İsrail'le benzer bir durumda olacağını belirterek "Gelecekte ne olursa olsun, Ukrayna'daki durum İsrail'deki güvenlik durumuna benzer şekilde gelişecek. Şimdiye kıyasla daha huzurlu bir döneme geçilse bile sokaklarda daha fazla silahlı kişi olacak" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Zelenski, Rus istilasında Tel Aviv'in tutumunu eleştirmişti. Ukrayna Devlet Başkanı, 20 Mart'ta İsrail Parlamentosu'na video konferans yoluyla bağlanarak yaptığı açıklamada "Neden Rusya'ya karşı yaptırım uygulamıyorsunuz? Bize neden askeri mühimmat göndermiyorsunuz?" demişti.

Bu açıklamanın ardından İsrail Başbakanı Naftali Benet ise ülkesinin "ilk dakikadan beri Ukrayna'ya farklı kanallardan destek verdiğini" söyleyerek, daha fazla büyümemesi için "krizi hassas ve sorumlu bir şekilde yönetmeye çalıştıklarını" ifade etmişti.

Zelenski ise daha sonra "İsrail'in kendi çıkarları olduğunu ve yurttaşlarını korumaya çalıştığını anlıyoruz" demişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın 43. gününde de devam ediyor.